Använda mindre konsekvens för skapa en fotbolls betting strategi

Oavsett vilken sport det handlar om, så är det den som presterar bäst som även når de bästa resultaten…det är därför de är bäst. Att prestera sitt bästa innebär dock ofta att man ofta inte är bättre än en annan person eller ett annat lag. Huvudanledningen till framgång ligger faktiskt minst lika mycket i hur ofta de når upp till en viss standard än vilken slags standard de når upp till.

Dessa prestationer som sker på reguljär basis betyder att de vinner titlar och ligamästerskap. Men de som är allra bäst eller nästan bäst är lag och andra sportutövare som tävlar i en relativt liten skara av konkurrenter. Resten är oftast en kombination av mindre talangfulla utövare som är långt ifrån att lika ofta nå samma höjder.

Vi kan titta på Premier League som ett exempel. De stabilaste lagen förra säsongen var Manchester United, Chelsea, Liverpool och Arsenal. De förlorade dock då och då och alla hade perioder utan vinster, men deras förmåga att vinna regelbundet var bättre än resten av ligan.

Om man börjar titta under topp fyra, så märker man också att de bra konsekventa prestationerna drastiskt börjar minska. Regelbundenheten sjunker så pass mycket att alla lag runt mitten av tabellen att vinna ens tre matcher i rad.

Det här indikerar givetvis att det hela rör sig om en väldigt enkel process. Det är många sport event som är så pass ovissa att det egentligen är som att singla slant. Av olika anledningar så överreagerar eller underreagerar även marknaden. När resultaten ofta är så pass oklara, så ställer jag mig ändå frågan: går det att använda denna brist på regelbundenhet till vår fördel?

Om Manchester United till exempel spelade mot Fulham i en ligamatch på Old Trafford så är det givet att Man Utd kommer att vinna en stor procent av dessa matcher. Det som avgör om du sedan lägger ett bet på matchen eller inte beror på vad du tycker om oddsen på Man United. Med tanke på hur många som tippar på United som favoriter i denna match, så är det högst troligt att spelvärdet för längesedan har försvunnit.

Om man istället tittar på en match som till exempel Bolton Wanderes mot Fulham, så tror jag att ni förstår vad jag menar inkonsekvens i dessa typer av matcher. Här stiger priset och en bra betting möjlighet kan plötsligt uppstå.

Vi verkar relativt ofta möta olika sportresultat med förvåning, men enligt mig så saknar många förmågan att ta tillvara och utnyttja den varians som finns i sport. Som pokerspelare, så har jag lätt för att se och förstå varians och jag vet hur det kan påverka sportresultat. Det verkar dock finnas nästan som en slags subkultur av människor som till varje pris vill fortsätta förhålla sig till sport på ett väldigt traditionellt sätt.

Det är givetvis helt okej, men det borde dock vara i ditt eget bästa intresse att åtminstone försöka se mainstream-marknaden ur ett alternativt perspektiv. Utan en annan synvinkel kan du inte skaffa dig ett övertag. Så länge du ser på sport på exakt samma sätt som alla andra, så begränsas ditt tänk runt sports betting.

Jag har alltid försökt att se på alla gambling situationer från flera olika vinklar. Jag försöker se det ur den stora massans synvinkel, ur bookmakerns synvinkel, ur en professionell spelares synvinkel! Detta tillåter mig att forma ett synsätt som ger mig många fler möjligheter till att tjäna pengar på sports betting.