Att använda sportpsykologi i poker

Pokerspelare vinner och förlorar pengar baserat på hur de läser sina motståndares stil och spel, deras förmåga att undvika att bli tiltade och genom hur bra de är på att spela bra poker genom en lång turnering. Ibland pratar vi om tolv timmar i rad. En riktigt bra turneringsvinst kan vara värd en bra bit över $1 miljon dollar, så varje övertag en pokerspelare kan få är värt att studera och lära sig. I många sporter, som t.ex. fotboll, amerikansk fotboll och tennis är det mycket vanligt att använda sig av sportpsykologer får att nå det maximala resultatet. Den här artikeln kommer att fokusera på den rollen som sportpsykologi kan ha när det gället att göra dig till en bättre pokerspelare.

Sportpersoner satsar ofta på att försöka överträffa deras toppar, vilka ofta brukar ske under omständigheter kända som ”the zone”. Det är här de presterar bra i förhållanden då de känner sig som allra mest alerta. De känner att de har total kontroll över all den teknik och skicklighet som deras sport kräver av dem. Sportpsykologer använder sig av visualiseringar och andra mentala övningsmetoder att få idrottspersonen i fråga att nå deras ”zon”. De ska kunna nå den lika lätt och snabbt som man tänder lampa. Pokerspelare kan också använda dessa tekniker för att försäkra sig om att de är alerta och klara i huvudet när det är dags att fatta ett stort beslut. De bör vara beredda på att när som helst kunna prestera på deras absoluta topp.

Det finns vissa frågor som en sportpsykolog kommer att fråga en idrottare. Hur påverkas du av att förlora? Är du rädd för misslyckande eller framgång? För en pokerspelare är det särskilt viktigt att hitta svar på dessa frågor. Någon som helst form av tvekan eller osäkerhet kan få dig att ta felbeslut i kritiska lägen. Om du t.ex. förbereder dig för att gå all in och är en smula osäker på om det är det rätta att göra, så kanske du försöker när det egentligen vore bättre att lägga sig. Detta beslut påverkas av din tro på dig själv som pokerspelare.

Det finns exempel på online pokerspelare som har visat mycket bra resultat efter att ha arbetat med en sportpsykolog. När du spelar poker online är det mycket viktigt att du är stark rent mentalt. Vissa spelare har rent naturligt ett starkt psyke och kan handskas med svängningar och motgångar, medan vissa måste jobba en hel del med detta. En sportpsykolog bygger nivåer av självsäkerhet, liknande hur en toppsäljare måste klara av motgångar och misslyckade affärer på sin väg mot succé. Eftersom tur spelar en stor roll i poker försöker sportpsykologen att skapa en jämvikt och ett lugn i spelaren, så att denne förstår att en jobbig förlust inte är universums sätt att straffa honom för att han tjänar sitt uppehälle på att spela kort.

Alla behöver inte gå och ut spendera dyra pengar på att skaffa sig en privat sportpsykolog, men den mentala aspekten av poker är väldigt viktig. Du borde åtminstone läsa lite böcker om ämnet och jobba med din hjärna på precis samma sätt som man gör med sin kropp innan ett lopp eller ett träningspass. Du kan kontrollera effekterna av tilt, skaka av dig förlusterna med ett vinnande proffs övertygelse och se en riktig utveckling i ditt sätt att spela poker. Det finns en stor bredd av material om tillgängligt att läsa online i detta ämne och jag rekommenderar dig verkligen att kolla upp en del av det. Du kommer att märka hur sportpsykologi kan hjälpa ditt i ditt spel.