Även basket i Barcelona

Pratar man om sport och Barcelona tänker nog den allra största majoriteten på den katalanska fotbollsklubben som slåss mot Real Madrid i La Liga år efter år. Det är dock inte bara fotboll som drar intresse i Kataloniens huvudstad. Även om katalanerna är minst sagt fotbollstokiga finns det även ett väldigt stort intresse för basket och hemmalaget Regal Barca som spelar i samma klassiska färger som fotbollslaget.

Intresset för basket är inte bara stort i Katalonien utan i hela Spanien. Spanien är också en av de nationer som ”knackar på dörren” för att på allvar utmana USAs stormaktsposition inom basket.

Att Spanien på allvar börjar bli en stormakt inom basket syns inte minst på att allt fler spanska basketspelare får chansen i den amerikanska basketligan NBA. Den mest kända spanska basketspelare i NBA är idag Paul Gasol. Är man intresserad av NBA betting vet man säkert att Gasol spelar för La Lakers som även i år är en av favoriterna att ta hem NBA-titeln.

Men även om det visar att Spanien kan ”producera” tillräckligt bra basketspelare för NBA så innebär det även en risk att de bästa spelarna lämnar Regal Barca och de andra spanska basketklubbarna. Att de bästa spelarna i FC Barca skulle få för sig tanken att prova lyckan på andra sidan Atlanten är det nog ännu ingen större fara för.