Charmen med Live betting

Det är inte direkt tråkigt eller svårt att kolla på fotbollsmatcher där målen flyger in och där vissa matcher blir till rena målfester. Att ha spelarna, taktiken och tidigare historia i åtanke är givetvis viktigt när man ser till ett lags offensiva potential. Och det är av stor vikt när det kommer till fotbollsbetting.

Om du vill spela live betting på fotboll så har du nytta av att veta hur oddsen reagerar på särskilda händelser. Oddsen baseras även på olika kriterier. I Premier League ligger t.ex. målsnittet på 2.7 per match. Självklar är det ett genomsnitt baserat på en lång tid och det stämmer inte överrens med alla matcher för det, men ta t.ex. en match mellan Aston Villa och Everton.

Vi kan säga att den förväntade målskörden i denna match ligger på 2.5. Givetvis kan det inte bli exakt 2.5 mål i en fotbollsmatch, men om vi har 25 mål utspridda på 10 matcher, så blir snittet då 2.5. En match med en beräknad målskörd på 2.5 mål påverkar också timingen på målen. I en match med 2.5 mål brukar det första målet komma runt den 36:e minuten.

Man kan säga att detta ger dig 35 minuter att fundera över ditt live bet. Man kan utgå från att matchen kommer att sluta med kryss, för att sen lägga sin satsning runt 30:e minuten. Grejen med live betting är att du får ut så mycket mer information om du även ser på matchen samtidigt. Detta är givetvis till stor hjälp om du ska lägga ett live bet under matchen.

Jag vet en professionell tippare som livnär sig på att analysera på vilket sätt matcher kommer att utvecklas och han baserar allting runt ett oavgjort resultat. Det finns även de som spelar på cricket som använder kryss som stommen i hela deras spelstrategi.

Låt oss visa ett exempel på hur han jobbar. Vi tar Celtic – Arsenal i Champions League-kvalet tidigare i år. Matcherna spelas som bekant i dubbelmöten, där bortamålsregeln gäller. Ett 0-0-resultat skulle här inte vara ett dåligt resultat för något av lagen. Men när matchen väl börjar kan inte båda lagen spela för 0-0, det är helt enkelt omöjligt under nittio hela minuter.

Om vi dock säger att det bara är femton minuter kvar så är läget annorlunda. Det är då en helt annan historia. Det är nu möjligt för båda lagen att få till 0-0 som slutresultat. Celtic vill inte släppa in mål på hemmaplan och Arsenal kanske är nöjda med 0-0 i första matchen, som ju ändå var på bortaplan.

Det skulle kunna vara likadant om Celtic hade ledat matchen med 2-1. De har ledningen och något att ta med sig till Emirates, medan Arsenal har ett mycket viktigt bortamål med sig från Skottland. Arsenal vill inte att det blir 3-1 och Celtic vill inte tappa till 2-2. Ett mål åt något håll skulle garanterat ha en enorm inverkan på dubbelmötets slutresultat.

Om du är tillräckligt observant när du kollar på visa fotbollsmatcher så kan du faktiskt se hur båda lagen mer eller mindre har slutat att spela. En väldigt fysisk och energisk match kan också få spelarna att tröttna totalt på slutet. Båda lagen har tagit ut sig till max och de sista tjugo minuterna är bara till för att spela ut tiden.

Om du live bettar och samtidigt ser på matchen i direktsändning så ökar definitivt chanserna till att vinna pengar. Se bara till att du är alert nog och verkligen är uppmärksam på vad som händer i matchen och på vilket sätt den utvecklar sig.