Drick vin i Katalonien

Spanien är ett av de mest populära resmålen i Europa. Landet har inte bara en underbar och riklig kultur, utan erbjuder även många andra saker som god mat och dryck. En av det främsta anledningarna till att folk väljer att åka till Spanien brukar nämligen vara för just vinet. Spanska viner är en klass för dig, och det är mycket populärt att åka till just Katalonien och gå på vinprovningar.

När de flesta tänker på vin och Spanien så brukar den första tanken leda till Sangria. det är en mycket populär, och framförallt god dryck. Man kan säga att Sangria är en typ av bål som består av vin, blandade frukter, apelsinjuice, starksprit och någon typ av sodavatten.

Men, den drycken som också härstammar från Spanien, och Katalonien för att vara exakt, är cavan. Man kan säga att cava är en typ av champagne, eller snarare ett vit mousserande vin. Den kommer från just distriktet Katalonien i Spanien, och själva namnet cava härstammar ur katalanskan och betyder källargrotta.

För övrigt så tillverkas cava främst av druvan Parellada, som brukar ge en typ av mjukhet i drycken. Men även av andra druvor som Chardonnay och Pinot Noir.

För att smaka på en riktigt fin cava så är det bästa troligtvis att bege sig till Katalonien. På så sätt får man smaka på det riktiga grejerna och kommer troligtvis inte bli besviken.