Fotbollsalternativ

FC Barca är förstås det man ska lägga ned mest tid på, men det finns ju faktiskt fler sport- och spelformer som är roliga att utforska. Ifall det handlar om att hitta ett härligt sätt att umgås på så finns det ju ett rikt utbud av roliga saker man kan göra i tävlandets namn.

Man kan till exempel träna på olika bollsporter, även om man kanske innerst inne förstår att man aldrig kommer att bli så bra som de i världens bästa team. Man kan ju spela bara för att det är så roligt, och därför att det håller ens fysik i trim.

Man kan även ägna sig åt lugnare spel- och sportformer, som till exempel kräver mer teori och ”mental teknik”. I fotboll är det ju viktigt att kunna tänka taktiskt, räkna ut odds och så vidare. Vad är väl ett bättre sätt att öva sig på sådant, som att spela olika former av kortspel och brädspel? Visst, det kanske inte verkar lika äventyrligt – och det är det inte heller – men det har en mysig kvalitet som fotboll i sanningens namn saknar. Tänk bara på en sådan mysig umgängesform som bingo. Man sitter tillsammans, med samma mål i åtanke, och alla har samma chans att vinna. Det är inte direkt den mentalitet man är van vid, men den som har spelat bingo en eller två gånger vet att det kan vara otroligt välgörande just därför. Det lite makligare tempot som bingo har kan vara balsam för en sönderspelad själ som faktiskt tröttnat tillfälligt på att skjuta straffar.

Våga testa allt!