Njut av GI mat i Barcelona

I vanliga fall när jag åker på semester så är jag alltid lite orolig över hur det ska gå med vikten och om man överhuvudtaget lyckas hålla den under semesterveckan. För vi vet ju alla hur det brukar bli. De första dagarna så har man ambitionen om att äta nyttigt, och kanske till och med gå ner i vikt på sin semester. Några dagar senare så inser man dock att det var ju en utopi som aldrig kommer att upplevas. Semestern innebär ju trots allt en hel del njutning, och därför så varken vill eller bör man undvika dem.

Men för första gången så är jag inte oroad över detta dilemma. För nu ska vi åka till Barcelona, och mig veterligen så har Barcelona och Spanien en hel del nyttigheter att erbjuda. Det gäller bara att vara selektiv och välja de rätta alternativen. Då jag nu försöker gå ner i vikt och uteslutet äter GI mat, så känns detta väldigt tryggt. Jag har redan i förväg kollat upp Barcelonas krogar och matställen, och det verkar som om att min viktnedgång är tryggad.

Faktum är att GI mat finns det en hel del av i Spanien, då deras specialiet tillhör de livsmedel som tillåts i GI metoden.  Jag skulle till och med kunna unna mig ett gott spanskt vin om jag så skulle vilja.  Det gäller bara atta använda sin fantasi och se till att vara påläst. För visst kommer Barcelona erbjuda en hel del frestelser som inte GI  tabellen tillåter, men då gäller det att ha karaktär. Det bästa är alltid att fokusera påvad man får äta, istället för tt fokusera på det som inte är tillåtet. På så sätt tror jag att min semester i Barcelona kommer att bli fylld av njutningar.