Snackisarna i fotbollen just nu

Det har varit en lång och tuff vinter men nu börjar det plötsligt ljusna. Minusgrader byts mot plusgrader, våren är definitivt här. Mycket snackisar går i fotbollen just nu. Framför allt skrivs det mycket om fotbolls-VM, nervgiftsattacker och bojkotter. Nya stjärnor presenteras i allsvenskan, Europa League… Nu gäller det att blicka framåt, ha mål i sikte. Nya stjärnor föds varje dag, det gäller bara att bereda rätt förutsättningar.

Att vårstäda för oss fotbollsälskare innebär att städa bland utrustningen. Supporta vår svenska ledande leverantör och köp din fotbollsutrustning här. Bra, stabila fotbollsmål och en massa annat för den som vill uppdatera sin klubb med det där lilla extra. För oss Barca FC fans är det viktigt både att dyrka de rödblårandiga tröjorna men också supporta här på hemmaplan. Om Barca FC satsar så hårt på sina aspirerande stjärnor, borde svenska lagen göra detsamma om vi har några ambitioner över huvud taget. Det är genom att skapa förutsättningar för kommande generationer som vi kan ta Sverige i mål i framtiden.

Fotbolls-VM utmaning i många lager

Snackisen i fotbollsvärlden just nu är definitivt fotbolls-VM. Den engelska drottningen ska bojkotta det för den diplomatiska konflikt som uppstått sedan dubbelagenten Skripal och hans dotter blivit förgiftade av ett nervgift. Det är i skrivande stund inte utrett vad som verkligen har hänt men det har uppstått en rejäl spricka i den rysk-engelska relationen. Nu snackas det i Sverige om huruvida statsministern ska bojkotta fotbolls-VM eller inte. Utmaningen blir att särskilja politiken från fotbollen. Om det är möjligt, vill säga. Finns det fotboll utan politik?

Nu gäller det att inte bli för blind för det som händer idag, vi måste fortsätta behålla fokus framåt. Nya generationer föds in till världen, och som vuxna ska vi ta vårt ansvar. Vi ska bereda vägen med närvaro och engagemang, nyansera konflikter och skapa förutsättningar för rätt saker. Den svenska föreningsidrotten har definitivt varit en plats för demokratiskt utförande, och alla former av initiativ stödjer även vi som har favoritlaget i ett annat land.