Strategier för Betting

Om du ägnar dig åt sports betting så gör du bäst i att följa något typ av system, Detta kommer hjälpa dig med dina val och skötsel av din bankrulle på ett mer disciplinerat sätt.

Systemens framgång eller misslyckande beror på din förmåga att välja vinnande val tillräckligt ofta. Din bankrulle måste ju växa med tiden. Du bör även planera hur mycket du ska satsa på varje spel. Du ska alltid betta en liten del av din bankrulle på varje bet. Detta oavsett om du använder dig av progressiv betting eller nivåbaserad betting.

Nivåbaserad betting fungerar bra för att testa ett särskilt system. Det fungerar även bra för de som vill ta mindre ekonomiska risker i sitt spelande. Du satsar samma summa varje gång och därför bör du ha en bankrulle på mellan 25 och 100 units för att klara dig även om du får ett dåligt flyt för ett tag. Eftersom du alltid satsar samma summa så kommer du ta en summa som du alltid känner dig ok med. Ändra inte denna summa förrän du nåt ett förbestämt antal vinster eller förluster. Många spelare väntar med att ändra sin summa till deras bankrulle har dubblats. De känner sig säkra på att de har ett vinnande system och bankrullen växer för att göra möjliggöra större bets.

Genom att använda nivåer i din sport betting eller hästkapplöpningsbetting så minskar du även risken för känslomässiga utspel. Om du håller dig på en nivå där du inte förlorar alltför mycket pengar vid en förlust så minskar också risken för att du ska tilta och sedan försöka väga upp förlusten med ogenomtänkta bets. Risken att ett förlorande system gömmer sig bakom en inflationsartad bankrulle genom progressiv satsning försvinner också. Du kan ständigt ha koll på hur det går genom att dividera din profit med dina satsningar. Detta gör att du inte riskerar att hålla dig kvar vid ett förlorande system. Givetvis är det inte bara denna plan som avgör om du vinner pengar på din betting eller inte.

Progressiv betting handlar om att öka eller minska dina satsningar beroende på din bankrulles storlek. Om du till exempel använder ett 2% bettingsystem och din bankrulle ligger på £1000, så skulle du alltså lägga £20 på ditt första bet. Om du vinner med detta bet blir den bankrulle £1020 och din nästa satsning skulle bli på £20.40 (2% av £1020). Vissa tippare använder sig av ett 10%-system eller ibland mer. Men försiktighet är det bästa sättet att försäkra sig om att vara kvar i spelet.

Det här progressiva systemet gör att din bankrulle växer snabbare om du använder ett vinnande urvalssystem och samtidigt minskar långsammare ifall du har en följd av oflyt. Om din bettingsumma börjar bli högre än vad du känner dig bekväm med så ska du genast stanna. Det kan bli påfrestande även om det är ett vinnande system. Om din högsta nivå låg på £10 bets och en bättre period pekade på att du borde börja satsa £50 per bet, så bör du trots din framgång bara höja dina bets om du känner dig helt bekväm med detta. Det är likadant åt andra hållet där en långsammare reducering av din bankrulle kan dölja det faktum att ditt system helt enkelt inte fungerar.

Mitt tips är att testa både metoderna för att hitta ett system som passar just dig bäst. Vilken metod du än väljer så är det viktigaste valen den match eller det spel du väljer att satsa på. Oavsett om det rör sig om sports betting, fotbollsbetting eller hästkapplöpningsbetting. Huvudfokus ska alltid ligga på själva valet av vad du ska spela på. När du samlar ihop dina resultat så ska du tänka på hur din bankrulle och bettingplanerna förändras. Om du för bok på dina spel så kan du fortfarande räkna ut din vinstprocent, vilket är viktigt att göra.