Värdebetta i poker

Våga värdebetta. Orden ekar i bakhuvudet där jag sitter framför skärmen i ett alltför dåligt upplyst rum. Jag har ju en jäkligt bra hand och vad är egentligen oddsen för att han skulle ha träffat stegen på sista kortet? ”Äh jag checkar bakom”, tänker jag och potten flyttas med de härliga ljudeffekter som bara online poker har över till mig. Att få se vad han hade är det inte tal om, även om jag skulle orka skriva upp numret på handen och senare kolla så spelar det egentligen ingen större roll. Jag var före, jag visste att jag var före, varför tog jag inte betalt?

Värdebettar du inte och förlorar potten ibland så värdebettar du inte tillräckligt mycket har jag läst någonstans. Kloka ord, som dessutom säkert stämmer men det är så fruktansvärt lätt att bara klicka på check-knappen så att man slipper riskera att förlora mer pengar än nödvändigt. För pengar jag inte förlorar är faktiskt lika mycket värda som pengar jag faktiskt vinner. Även om vunna pengar i poker är lättare att njuta av så kan en korrekt fold inbringa pengar i form av pengar du aldrig stoppade i potten.
Om man nu skulle förlora handen, för chansen finns ju faktiskt, även om chansen att vinna desto mer på poker om man bara skulle våga värdebetta.