Zlatan dominerar

Att allas våran Zlatan Ibrahimović lämnat Inter för att gå till Barcelona är väl knappast något som undgått någon, oavsett om man är intresserad av fotboll eller inte. Att komma som storstjärna till ett redan fullspäckat FC Barca är inte helt lätt. Kraven som ställs är enorma och oavsett hur bra du är så tar det ett tag att acklimatisera sig.

För Zlatans del blir det inte enklare mot det faktum att han är Barcelonas dyraste värvning någonsin och att han gick i en bytesaffär med Samuel Eto’o som var främste målskytt i FC Barcelona förra säsongen.

Med tanke på detta är det därför extra skönt att både som Zlatan och Barca fan kunna konstatera att Zlatan gjort mål i båda ligamatcherna som spelat hittills. Det är tydligt att Zlatan är tagen av stundens allvar och man ser hur lättad och glad han blivit efter respektive mål.

Senast om Getafe var inte målet det som glade mest utan snarare Zlatans briljanta framspelning till Messi som gjorde Barcas andra mål på nick. Att samarbetet mellan Zlatan och Messi fungerar kommer vara A och O till hur Zlatan lyckas i Barcelona.

Om man dömer av hur det har börjat så kommer det gå minst lika bra för Zlatan som det tidigare gått i Ajax, Juventus och Inter. Idel ligasegrar på senare år. Nu är det bara Champions Leauge som saknas. Go Zlatan, GO!