Zlatans zuccéer

Zlatan Ibrahimovic, eller Zlatan som all känner honom är kanske det mest välkommna tillskottet för svensk fotboll de senaste åren. Född i Sverige 1981 med en bosnisk pappa och kroatisk mamma och uppfödd i Rosengård i Malmö. Hans fotbollskarriär började tidigt, han satte i gång och spela för två av de lokala klubbarna (Malmö BI och FBK Balkan) vid sex års ålder. Han började spela för Malmö FF under sena delen av 90-talet för att senare börja spela för Ajax och senare även för Juventus. Detta gav honom prestige och gjorde honom känd bland toppklubbarna. Han gick även vidare för att spela i Inter och för nuvarande i Barcelona och har även spelat för det svenska landslaget. Han är ensam om att ha tilldelats ”Guldbollen” fyra gånger som Sveriges bästa spelare. Internationellt har han kammat hem prestigefyllda priser såsom ”Årest spelare i Serie A” 2008 och 2009, Jerringpriset 2007 och utsedd till Italiens bästa utländska spelare 2005, 2008 och 2009.

Hans flytt från Inter till Barcelona kostade Barcelona den näst högsta summan någon klubb någonsin betalat för en spelare. Han är också en av de bäst betalda spelarna med en årslön på nio miljoner euro. Vill man själv ”tjäna pengar” på Zlatan gör man bäst i att göra det genom sportsbetting.

Han var utan tvekan en utav de viktigaste spelarna för det svenska landslaget tack vare hans spelarförmåga och teknik, han är en fantastisk målskytt och uppskattad av svenska fotbollfans, lika mycket internationellt.

Idag är han gift med Helena Seger och har två barn (Maximillian och Vincent) och bor i Barcelona.